PVDA vraagt verslagen van Heists schepencollege op in navolging van Pano-reportage

Nadat Pano woensdagavond in hun wekelijkse reportage de focus legde op de enorme toename van appartementen in het straatbeeld, kwamen er heel wat merkwaardige samenwerkingen tussen schepenen en projectontwikkelaars naar boven. Dit gaf de aanleiding voor de lokale PVDA-afdeling om ook in Heist-op-den-Berg dieper te graven in enkele dossiers. “Toen het luxeproject Park op den Berg goedgekeurd werd door het schepencollege, was Patrick Feyaerts zowel schepen als mede-architect van dit woonproject. Dit gaan we dieper bekijken,” klinkt het bij de partij.   

PVDA zoekt deeltijds secretariaatsverantwoordelijke voor de Kempen

Wil jij van je engagement je job maken? Wil jij je steentje bijdragen om de PVDA te versterken in de Kempen? Dan is deze uitdaging wellicht iets voor jou.

PVDA viert strijdbare 1 mei

Eindelijk kon de Dag van de Arbeid opnieuw gevierd worden zoals het hoort. Op 1 mei stapten we met PVDA Heist-op-den-Berg op in de 1 mei optocht in Mechelen. Onze eis: bescherm de werkende klasse en blokkeer de prijzen van basisgoederen! Veel mensen kunnen amper een volle benzinetank betalen, onze energiefacturen exploderen. Maar voor oorlogsprofiteurs en speculanten komt deze crisis goed uit om nog wat meer geld te verdienen. Genoeg!

PVDA organiseert solidariteit: tientallen Heistenaren helpen in overstroomde gebieden

De SolidariTeams van PVDA helpen al weken de slachtoffers van de overstromingen in de provincie Luik. PVDA Heist-op-den-Berg hielp al enkele keren mee in de zwaar getroffen gebieden Trooz, Verviers en Pepinster. Samen staken we de handen uit de mouwen en ruimden puin, schepten modder en slijk uit huizen en kelders, maakten een technische school vrij,... Solidariteit zit in ons DNA. Geen woorden maar daden.  

1 mei-actie eist respect voor de werkende klasse

'Ons werk verdient respect!' Met die boodschap kwamen we op deze 1 mei op straat. Op de Haverwerf in Mechelen hielden we een sterke actie met PVDA-boegbeelden en syndicalisten.

Ontdek onze nieuwste busfolder

Vers van de pers! Binnenkort belandt deze folder in alle brievenbussen van Heist-op-den-Berg, je leest deze folder hier als eerste. 

PVDA roept gemeentebestuur op om zich aan te sluiten bij Statiegeldalliantie

Tijdens de coronacrisis trokken mensen massaal de natuur in om tot rust te komen, te wandelen en te fietsen. De natuur was nog nooit zo schaars en kostbaar, maar toch blijkt zwerfvuil nog steeds een groot en groeiend probleem. PVDA Heist-op-den-Berg roept het gemeentebestuur daarom op om zich aan te sluiten bij de Statiegeldalliantie.

Bedankt postmedewerkers!

Na de spontane staking in het Heistse verdeelcentrum, besloot de lokale afdeling van PVDA de postmedewerkers een hart onder de riem te steken met een symbolische spandoek-actie.

Interview met postbode Joke

Sinds het begin van de crisis staan de postmedewerkers in de frontlinie tegenover het virus. De pakjes en online verkoop barsten uit hun voegen. Ondanks het gebrek aan personeel, de lage lonen en de werkdruk, gaat de postbezorging gewoon verder. We nodigden postbode Joke uit Wiekevorst uit voor een interview. Haar enthousiasme en inzet zijn bewonderenswaardig, ze is positief ingesteld en doet haar job met hart en ziel.  

PVDA in actie met busbouwers Van Hool

Busbouwers en sympathisanten voerden actie voor het behoud van de activiteit en tewerkstelling bij busbouwer Van Hool. In een lange autokaravaan werd getoeterd en lawaai gemaakt.