PVDA Heist klinkt op een warm en strijdbaar 2023

Met PVDA Heist-op-den-Berg zetten we het nieuwe jaar feestelijk in op onze jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie.  Aan een volle zaal vrienden en gelijkgezinde stelde Senne Heremans, voorzitter van PVDA Heist-op den Berg, de toekomstplannen van de afdeling voor. Ook Lise Vandecasteele, huisarts bij Geneeskunde voor het Volk en volksvertegenwoordiger in Vlaams Parlement, sprak het publiek toe. De Heistse dichter Dirk Ceulemans bracht enkele stokstaartversjes. Bedankt aan alle vrijwilligers en aanwezigen!

Heist leeft en is solidair.

Het was ijskoud, maar op 16 december 2022 zagen we hoop en warmte. Wat een massa volk, wat een fijn evenement. Onze campagne om de energieprijzen te verlagen en te blokkeren zoals in Frankrijk werd massaal gesteund. Daarnaast konden we de wandelaars verwarmen met soep en chocomelk. Heist leeft en is solidair, dat is nog maar eens bevestigd!  

PVDA Heist-op-den-Berg steekt afvalophalers een hart onder de riem

PVDA Heist-op-den-Berg zette de afhalophalers in de bloemetjes naar aanleiding van de Week van het Afvalteam. Kindertekeningen, een warme tas soep, een koffiekoek, ... De oproep werd massaal beantwoordt. Bedankt iedereen voor deze tastbare waarderingen voor onze helden die (ook in het koude weer) ons afval ophalen. Een blijk van solidariteit en steun met hun strijd voor betere loon en werkomstandigheden.

Dit was onze jaarlijkse Spaghetti-avond van 2022.

Jos D'Haese, PVDA-fractieleider in het Vlaams Parlement zakte af naar Heist-op-den-Berg voor onze jaarlijkse Bio-spaghettiavond. Hij sprak er over politiek à la PVDA. Over de solidariteit van de werkende klasse, van Verviers tot Heist. Senne Heremans, voorzitter van PVDA Heist-op-den-Berg, gaf een speech over de toekomstplannen van de werking. Een uitverkochte zaal genoot van frikandellen met krieken en (vegetarische) bio-spaghetti. Bedankt aan alle aanwezigen en vrijwilligers voor de gezelligheid.

PVDA vraagt verslagen van Heists schepencollege op in navolging van Pano-reportage

Nadat Pano woensdagavond in hun wekelijkse reportage de focus legde op de enorme toename van appartementen in het straatbeeld, kwamen er heel wat merkwaardige samenwerkingen tussen schepenen en projectontwikkelaars naar boven. Dit gaf de aanleiding voor de lokale PVDA-afdeling om ook in Heist-op-den-Berg dieper te graven in enkele dossiers. “Toen het luxeproject Park op den Berg goedgekeurd werd door het schepencollege, was Patrick Feyaerts zowel schepen als mede-architect van dit woonproject. Dit gaan we dieper bekijken,” klinkt het bij de partij.   

PVDA zoekt deeltijds secretariaatsverantwoordelijke voor de Kempen

Wil jij van je engagement je job maken? Wil jij je steentje bijdragen om de PVDA te versterken in de Kempen? Dan is deze uitdaging wellicht iets voor jou.

PVDA viert strijdbare 1 mei

Eindelijk kon de Dag van de Arbeid opnieuw gevierd worden zoals het hoort. Op 1 mei stapten we met PVDA Heist-op-den-Berg op in de 1 mei optocht in Mechelen. Onze eis: bescherm de werkende klasse en blokkeer de prijzen van basisgoederen! Veel mensen kunnen amper een volle benzinetank betalen, onze energiefacturen exploderen. Maar voor oorlogsprofiteurs en speculanten komt deze crisis goed uit om nog wat meer geld te verdienen. Genoeg!

PVDA organiseert solidariteit: tientallen Heistenaren helpen in overstroomde gebieden

De SolidariTeams van PVDA helpen al weken de slachtoffers van de overstromingen in de provincie Luik. PVDA Heist-op-den-Berg hielp al enkele keren mee in de zwaar getroffen gebieden Trooz, Verviers en Pepinster. Samen staken we de handen uit de mouwen en ruimden puin, schepten modder en slijk uit huizen en kelders, maakten een technische school vrij,... Solidariteit zit in ons DNA. Geen woorden maar daden.  

1 mei-actie eist respect voor de werkende klasse

'Ons werk verdient respect!' Met die boodschap kwamen we op deze 1 mei op straat. Op de Haverwerf in Mechelen hielden we een sterke actie met PVDA-boegbeelden en syndicalisten.

Ontdek onze nieuwste busfolder

Vers van de pers! Binnenkort belandt deze folder in alle brievenbussen van Heist-op-den-Berg, je leest deze folder hier als eerste.