Skip to content

PVDA Heist gaat voluit voor een gemeente op mensenmaat

PVDA Heist gaat voluit voor een gemeente op mensenmaat

Zaterdag 1 september was het verzamelen geblazen voor de zomerbar en Barbecue PVDA Heist. Een 50 tal aanwezigen luisterden met aandacht naar de speech van Jeroen Spruyt.

 

 

Vandaag starten we het laatste deel van onze campagne en gaan we in de laatste rechte lijn naar de verkiezingen. We zijn van plan om tot 14 oktober alles te geven en het doet dan ook deugd om hier zoveel enthousiaste mensen te zien.

In tussentijd hebben we natuurlijk niet stilgezeten. Na veel bevragen, luisteren, schrijven, discussiëren en herschrijven, kunnen we vandaag met veel trots, en als eerste van alle Heistse partijen, een programma voorstellen om U tegen te zeggen. Een ambitieus programma waarin we de uitdagingen van vandaag en morgen echt willen aanpakken!

Wij zijn niet bezig geweest met punten en komma’s veranderen. Wij zijn niet bezig geweest met de postjes en de macht verdelen. Wij zijn niet bezig geweest over wie met wie, en wie niet met wie. Wij zijn bezig geweest met onze gemeentevisie. Een toekomstvisie.

Bezig zijn met de toekomst, betekent bezig zijn met de jeugd. Dat is dan ook het eerste thema van ons programma. We willen dat jongeren op een zorgeloze manier kunnen opgroeien en zichzelf kunnen ontplooien, maar dat is helaas niet evident in onze gemeente. De komende dagen zal dat weer pijnlijk duidelijk worden, want vandaag is het 1 september. Het schooljaar staat voor de deur en daar gaan heel wat vragen bij gepaard. Hoeveel jongeren zullen ook dit jaar over slechte fietspaden naar school moeten? Hoeveel jongeren zullen terechtkomen in te grote klassen waarin ze niet voldoende aandacht krijgen? Hoeveel kinderen zullen niet terecht kunnen in een betaalbare opvangplaats en hoe komt het dat geld nog steeds een rol speelt in de onderwijskansen van een kind?

Het is jammer dat deze vragen anno 2018 nog steeds gesteld moeten worden, want het probleem is niet dat we deze zaken niet kunnen voorkomen, maar wel dat de prioriteiten verkeerd liggen. Wij willen niet dat er meer wordt geïnvesteerd in prestigeprojecten, dan in sociale projecten. Wij willen dat de mensen terug op de eerste plaats komen. Dat is de essentie van ons programma. Geen verre utopie, maar een sociaal project dat zich nu al laat zien in concrete voorstellen en ideeën. Ze kunnen niet allemaal op korte termijn gerealiseerd worden, maar een programma moet ook verder durven denken dan de eerst volgende bestuursperiode.

Verandering afdwingen kan natuurlijk niet alleen. Daarom ben ik vandaag al even trots om al onze kandidaten voor te stellen!

1. Jeroen Spruyt

2. Hilde Graré 

3. Johan Van den Bergh 

4. Carine Van Overstraeten 

5. Toby Bergmo 

6. Mie Ven 

7. Nick Van Dyck 

8. Annika Van Kerkhoven 

9. Louis Scheer 

10. Lisa De Preter.

11. Bert De Ryck

We hebben minstens 1200 stemmers nodig om de sociale stem in de gemeenteraad te krijgen. Om die 1200 stemmers te bereiken hebben we zeker 100 paar helpende handen nodig. Bussers (er zijn er al 21), affichehangers  en mensen die een bord in hun tuin willen plaatsen

De volgende weken gaan we campagne voeren in de Bergstraat, huisbezoeken doen in de verschillende deelgemeenten, we plannen acties rond afval, kinderopvang, veilige fietspaden. We nodigen iedereen mee te doen. Je kan het volgen op onze website of via Facebook.

Als je het nog niet gedaan passeer bij de stand of bij mij of Bert en laat weten wat je wil doen.

Alvast een dikke merci.

 

PS In de loop van deze week worden de kandidaten voorgesteld op onze website.