Skip to content

"Opinie" Heistenaren hebben geen nood aan postjes.

Weet je nog in 2018 toen Heist-op-den-Berg, als één van de laatste gemeenten, eindelijk een bestuursakkoord kon ondertekenen? Het bestuursakkoord hield 12 (!) schepenwissels en 2 burgemeesterwissels in. Eigenlijk werd er rechtuit tegen de Heistenaar gezegd: "Maakt niet uit wat je kiest, wij willen onze postjes." Als klap op de vuurpijl werd als eerste beslissing meteen de zitgelden verhoogd naar het maximum. Er was nog niet eens een meerjarenplan!
 
 
Deze keer gaan Groen, Open VLD en N-VA nog wat verder. Ze beklinken de postjes al vòòr de verkiezingen plaatsvinden door als één partij naar de kiezer te trekken. Dat Open VLD en N-VA samen gaan, kan ik begrijpen, beide kunnen zich wel vinden in een beleid dat luxeprojecten en prestige eerst zet. Kijk naar de vergunningen die allemaal op den Berg worden afgeleverd. Van Park op den Berg tot de persoonlijke lentebar van de burgemeester. Eigen geld boven de noden van de Heistenaren.
 
Van Groen had ik een rechtere rug verwacht. Al voelde ik natuurlijk ook dat de afgelopen jaren de investeringen in sociaal openbaar groen op de achtergrond verdween en het belang van bomen vooral bij het inidividu werd gelegd. Het kapitaal blijft voor Groen voorrang krijgen, terwijl klimaattransitie zo sociaal kan zijn. Wat zeg ik? Sociaal moet zijn.
 
Heistenaren hebben geen nood aan postjes, onbetaalbare woningen en bestuur voor het grote geld. Den berg heeft zichzelf al genoeg bediend. We willen een beleid waar iedereen telt, van Schriek tot Wiekevorst, van voldoende kinderopvang tot betaalbare ouderenzorg. Laten we vooral daar naar kijken!
 
Senne Hermans lokale voorzitter PVDA Heist