Skip to content

Meer en gratis bussen voor Heist

Meer en gratis bussen voor Heist

Donderdag 4 oktober voerde de PVDA, aan het station van Heist,  een flyeractie voor meer en gratis bussen voor Heist-op-den-Berg

Dat er veel te weinig bussen rijden in Heist-op-den-Berg is een klacht die we steeds weer horen tijdens onze kiescampagne. En door de nieuwe besparingsplannen van De Lijn dreigen er nog meer bussen te verdwijnen. Het zuidelijke deel van Heist zou bijna onbereikbaar worden, terwijl de verbindingen van de deelgemeenten met het centrum van Heist nu al veel te beperkt zijn.

De PVDA gaat voluit voor meer en gratis openbaar vervoer.

Heist-op-den-Berg moet een openbaar vervoersnetwerk krijgen dat centrum en deelgemeenten verbindt, met voldoende haltes, ook ‘s morgens vroeg en ‘s avonds laat zodat mensen makkelijk en snel op hun werk en terug thuis geraken. Dat kan bovendien met milieuvriendelijke waterstofbussen. Die bouwen ze nu al bij Van Hool.

Gratis openbaar vervoer is mogelijk. Vaak krijgen we de vraag 'Wie gaat dat betalen'. Eerst en vooral nu wordt 80 % van de kosten van De Lijn al gesubsidieerd.en daarnaast tonen steden als  Duinkerken, Tallin, Essen, Bonn en 15 andere Europese steden kiezen vandaag al voor gratis openbaar vervoer om meer mensen te vervoeren, het fileleed aan te pakken en luchtvervuiling tegen te gaan. Ook Parijs denkt erover na. Tot slot: files, luchtvervuiling, tijdverlies heeft ook een prijs maar die blijft vaker verborgen.

Een goede aansluiting op het spoornet is heel belangrijk. De PVDA eist ook de heropening van de loketten in de namiddag om een betere dienstverlening te kunnen geven.

Lees ons volledig programma rond mobiliteit