Skip to content

Getuigenis: Nico, buschauffeur bij De Lijn: "Daarom leg ik het werk neer vandaag."

Getuigenis: Nico, buschauffeur bij De Lijn:
Ook Nico Verbist, buschauffeur bij De Lijn, uit Westmeerbeek is gisteren naar Antwerpen getrokken op de stakingsdag van de openbare diensten. Hieronder zijn getuigenis:
 "Wou ik er door de staking bij de openbare diensten er een verlengd weekendje van maken, beginnend met een daguitstapje aan Antwerpen omdat het toch zo'n schitterend weer was...?
 
Dit is vaak hoe militanten van de vakbond in de media voorgesteld worden. Een extra dagje verlof... vrijdag moest ik niet werken, van extra dagje helemaal geen sprake dus.
Het weer had veel weg van de situatie op de werkvloer. Regen, wind en weinig tot geen kans op opklaringen. Door de jarenlange besparingsfetish en herstructureringen is er de nodige ongerustheid bij het personeel.
 
Wat zijn de plannen voor onze toekomst? Op dit moment grote vraagtekens. Daarom vond ik het nodig om op mijn vrije dag, in de kou en regen, samen met mijn fantastische collega's onze stem te laten horen op de actie in Antwerpen. Niet alleen voor onze toekomst maar ook die van onze reizigers.
 
Wij begrijpen dat ze zich bij een stakingsdag in de steek gelaten voelen. Het is inderdaad heel vervelend als je door een stakingsdag niet ter plekke raakt. Het gaat echter nog veel vervelender zijn dat door het snoeien in het aanbod je in de toekomst het openbaar vervoer niet meer ter beschikking zou hebben zoals je nu gewoon bent.
Tijd voor de nodige investeringen waar wij als chauffeurs én de reizigers zo hard naar verlangen. "